Steigerhout meubelen

Hip en trendy
Steigerhout is erg populair. Bijzonder als je bedenkt dat planken van steigerhout officieel afkomstig zijn uit de bouw. De planken worden gebruikt om steigers mee te bouwen voor metselaars en voegers. Steigerhout is afkomstig van een Spar. Dit hout word vurenhout genoemd. Vurenhout is relatief goedkoop. Omdat het ook goed bewerkbaar is, is het ideaal voor het maken van trendy steigerhouten meubelen.

Oud steigerhout
Het is het beste als steigerhouten meubels gemaakt worden van oude steigerplanken. Deze planken zijn zeker minimaal 5 jaar in de bouw gebruikt. Ze zijn op een natuurlijke wijze geïmpregneerd door cement, regen en wind. Dit geeft de steigerhoutenplanken hun kenmerkende grijze kleur.

Steigerhouten meubels die gemaakt zijn van nieuw steigerhout zijn goedkoper. Deze meubels zijn echter veel minder goed bestand tegen het weer, omdat ze niet geïmpregneerd zijn. Het is daarom beter steigerhouten meubels van nieuw hout eerst te behandelen met verf of beits. Meubels-van-steigerhout.nl is bijvoorbeeld een webwinkel waar je altijd

Steigerhouten meubels
Van steigerhout worden stevige, robuuste meubels gemaakt. Kinderkamers krijgen een eigen karakter met een stoer steigerhouten bed of schattige bedstede. Woonkamers worden hip met mooie steigerhouten tafels, eetbanken en kasten. Buiten relaxen mensen op prachtige steigerhouten loungesets of ligstoelen. De mogelijkheden zijn onuitputtelijk.

Steigerhouten meubelen zelf maken
Tegenwoordig kun je steigerhout gewoon bij de bouwmarkt kopen. Vaak is dit wel nieuw steigerhout. Op internet zijn allerlei ideeën en beschrijvingen te vinden om zelf steigerhouten meubelen te maken. Met een duidelijke bouwtekening en goede voorbereiding moet het iemand met twee rechterhanden zeker lukken een mooi meubelstuk te maken. Kant en klare steigerhouten meubelen kopen is natuurlijk ook een goede optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>