Steigerhout planken

Steigerhout planken zijn een echte trend momenteel. Het hout kan gebruikt worden voor stevige meubelen en passen in wellicht elk interieur. Steigerhout kan echter ook in de tuin gebruikt worden en ingezet worden als tuinmeubilair.

Wat zijn steigerhout planken?

Steigerhout planken zijn planken die in de bouw worde gebruikt om, zoals de naam al weggeeft, als steigers te gebruiken. Het is stevige en flexibele houtsoort, afkomstig van de vuren. De vuren is een erg snelgroeiende dennenhoutsoort. De vezel van de vuren is erg lang en flexibel, waardoor het hout niet gauw breekt. Dat maakt het dan ook erg geschikt om als steigerhout te gebruiken. Ook ecologisch biedt steigerhout voordelen: de bomen die er voor gekapt moeten worden, groeien heel snel weer aan. Bovendien kunnen de gebruikte steigerplanken terug gerecycleerd en ingezet worden door meubelmakers zoals meubels-van-steigerhout.nl.

Wat kan je er mee doen?

Steigerhout wordt dus gebruikt in de bouw. Het wordt dan ook ingezet in weer en wind en allerhande harde omstandigheden. De buitenlucht en het veelvuldige gebruik zorgt voor een versnelde maar natuurlijke veroudering. Daardoor krijgen de planken een soort matte en grijze uitstraling. Dat wordt ook wel eens ‘cementsluier genoemd’. Door die look is het momenteel een echte trend. Het kleur is werkelijk prachtig en past overal bij. Bovendien is het hout nog altijd erg robuust. Dat maakt het dan uitermate geschikt om een gerecycleerde en groene meubels van te maken. Door de aard van het hout is het zelfs geschikt om in de tuin te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>