Steigerhouten tafel

Toen afgelopen voorjaar langs de rand van mijn favoriete terras twee lompe houten plantenbakken geplaatst werden, hoorde ik iemand zeggen dat dat een trend was: steigerhout. Ik trok de conclusie dat ik steigerhout niet mooi vond en dacht dat ik deze trend maar langs me heen moest laten gaan.

Maar toen een goede vriend van me trots zijn nieuwe steigerhouten tafel liet zien, veranderde ik van gedachten. In plaats van de grove tafel die ik verwacht had, stond midden in zijn kamer een prachtig exemplaar van licht hout, waar ik onmiddellijk verliefd op werd. Ik geloof dat ik er wel drie keer omheen gelopen ben en ik hield niet op met roepen hoe mooi ik hem vond.

Hoewel ik helemaal geen nieuwe meubels nodig had, besloot ik dat ik ook graag zo’n tafel van steigerhout wilde. Toen ik serieus op internet ging rondkijken, zag ik dat het echt een vergissing was om te denken dat meubels van steigerhout lomp, splinterig en lelijk zijn, zoals de plantenbakken langs het terras.

Behalve een fraaie eetkamertafel heb ik ook een lage kast en een leuk salontafeltje gevonden. En nu heb ik mijn oog laten vallen op een steigerhouten bed. Maar dat is dan voorlopig wel het laatste artikel dat ik koop, want al die steigerhouten producten zijn helemaal geweldig, maar nu staat mijn huis er wel vol genoeg mee.

Maar… een leuke steigerhouten tuinset is misschien ook wel een goed idee. Of begin ik het nou misschien een beetje te overdrijven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>